ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, a ajuns în România, anunță basilica.ro.

În jurul orei 9:00, Preafericirea Sa a fost întâmpinat pe Aeroportul Internațional din Iași de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române formată din: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, informează Bogdan Zamfirescu, Directorul Departamentului Media și Comunicații al Arhiepiscopiei Iașilor.

La aeroport au fost prezente și oficialități locale.

Patriarhiei Antiohiei, împreună cu delegația sa, a fost condus apoi la Catedrala Mitropolitană din Iași unde au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  alături de care s-au aflat clerici și credincioși din Eparhie.

În continuare, cu acest prilej, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oficiat Slujba Te Deum-ului.

A urmat apoi cuvântul de bun venit al Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, precum și cuvântul  de binecuvântare al Patriarhului Antiohiei.

Din delegația antiohiană mai fac parte: Înaltpreasfințitul Părinte Gattas Hazim, Mitropolit de Bagdad și Kuweit, Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum și Vicar Patriarhal, și alți clerici.

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, se va afla într-o vizită oficială în România în perioada 23 septembrie – 1 octombrie 2016. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate împlinirii a 300 ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, precum și a 550 ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna, județul Suceava. La aceste festivități va fi reprezentată și Biserica Ortodoxă a Georgiei.

Vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 19:30, Preafericitul Părinte Ioan și delegația Bisericii Antiohiei vor fi întâmpinați la Mănăstirea Putna. Programul va continua sâmbătă, când oaspeții vor vizita mănăstirile Putna, Sucevița, Moldovița și Voroneț.

În Duminica a 18-a după Rusalii, Patriarhul Antiohiei, împreună cu ierarhii români și antiohieni, va sluji Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna.