Ocrotitorul Capitalei României și al Catedralei Patriarhale, Sfântul Dimitrie cel Nou, a fost cinstit la Patriarhie de mii de credincioși. 

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Rusiei, a prezidat liturghia de hram în concelebrare cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al întregii Albanii, și cu Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și din Slovacia.

După citirea evangheliei, Preafericitul Părinte Patriarh Kirill a adresat un cuvânt pelerinilor aflați pe Dealul Patriarhiei cărora le-a spus că evlavia lor este o mărturie a înfloririi Ortodoxiei românești de astăzi.

„Fie ca, pentru rugăciunile Sfinților Cuvioși Serafim de Sarov și Dimitrie Basarabov, Domnul să apere pământul românesc și poporul evlavios al acestuia de orice rău. Acest popor să fie plin de darurile Duhului Sfânt, să se nevoiască râvnitor pentru credința dată sfinților odată pentru totdeauna (Iud. 1, 3) și să păstreze neîndoielnic fidelitatea față de Biserica Ortodoxă cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică, pe care nu au biruit-o toți prigonitorii ei”, a spus Patriarhul Rusiei, conform basilica.ro.

Din soborul slujitor au făcut parte ierarhi români, dar și ierarhi din Biserici Ortodoxe din foste țări comuniste care au suferit în timpul regimului comunist. Aceștia se află în Capitala României în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și al aniversării a zece ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel.

Credincioșii care au venit la Hramul Catedralei pot aduce cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Serafim de Sarov adus în dar de Preafericitul Părinte Patriarh Kirill. Delegația Bisericii Ruse a ajuns ieri în România, fiind prima vizită a unui patriarh rus în țara noastră după 1989. La întâmpinarea sfintelor moaște a fost oficiat aseară un polihroniu, apoi cei doi patriarhi au adresat câte un cuvânt de binecuvântare.

Mâine va avea loc slujba Te Deum la 10 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în prezența ierarhilor români și străini, a clerului și credincioșilor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews