Răzvan Andrei, jurnalist al siteului orthonews.ro, a criticat predica PF Daniel, ținută cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocși Europeni, de la Cluj Napoca.

Jurnalistul a criticat atitudinea Patriarhului, care a ales să ignore subiectele fierbinți care preocupă țara și societatea, în acest moment, deși mii de tineri așteptau un cuvânt din partea sa.

"Mai mult, în condițiile în care Europa scârțâie din toate încheieturile în derivă economică și morală, confruntată cu o teribilă criză umanitară, și în contextul în care toți liderii religioși își ghidează cum pot credincioșii pentru ca aceștia să-și facă o imagine cât mai clară și cât mai creștină despre ”criza refugiaților”, nu numai tinerii aflați la Cluj așteptau ceva – o frază rostită din inimă, un cuvânt care să miște sau care, măcar, să mai alunge nebuloasele din conștiințe –, ci toți creștinii români, mai mult sau mai puțin practicanți, mai mult sau mai puțin ortodocși.Ei bine, nimic. Patriarhul României a decis să tacă mâlc, să se prefacă că nu vede și că nu înțelege, pierzându-și auditoriul în fraze de lemn și în abstracțiuni de care cei prezenți ar fi fost mai bine să fi fost scutiți.

Vineri seara, Patriarhul României și-a citit discursul pe un ton plat, cvasi-mormăit, dând dovadă de totală neadecvare atât la moment, cât și la public.

Trăncăneala oțioasă despre ce ar trebui să facă tinerii, despre cum sunt puși ei pe primul loc în Biserică și despre cum sunt ei viitorul lumii nu doar că nu mai e crezută de nimeni, dar e și batjocoritoare în condițiile în care Biserica tace complice atunci când tinerii (cu studii, ba chiar cu multe și serioase studii; dar nu numai ei) sunt alungați peste granițe de un stat incapabil să-i țină în țară și să-i plătească sau sunt umiliți la câte un call-center pe salarii de nimic", a scris Răzvan Andrei.
 
În final, acesta  îi cere Patriarhului să arate că "încă mai bate o inimă în Dealul Patriarhiei".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews