ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răzvan Andrei, jurnalist al siteului orthonews.ro, a criticat predica PF Daniel, ținută cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocși Europeni, de la Cluj Napoca.

Jurnalistul a criticat atitudinea Patriarhului, care a ales să ignore subiectele fierbinți care preocupă țara și societatea, în acest moment, deși mii de tineri așteptau un cuvânt din partea sa.

"Mai mult, în condițiile în care Europa scârțâie din toate încheieturile în derivă economică și morală, confruntată cu o teribilă criză umanitară, și în contextul în care toți liderii religioși își ghidează cum pot credincioșii pentru ca aceștia să-și facă o imagine cât mai clară și cât mai creștină despre ”criza refugiaților”, nu numai tinerii aflați la Cluj așteptau ceva – o frază rostită din inimă, un cuvânt care să miște sau care, măcar, să mai alunge nebuloasele din conștiințe –, ci toți creștinii români, mai mult sau mai puțin practicanți, mai mult sau mai puțin ortodocși.Ei bine, nimic. Patriarhul României a decis să tacă mâlc, să se prefacă că nu vede și că nu înțelege, pierzându-și auditoriul în fraze de lemn și în abstracțiuni de care cei prezenți ar fi fost mai bine să fi fost scutiți.

Vineri seara, Patriarhul României și-a citit discursul pe un ton plat, cvasi-mormăit, dând dovadă de totală neadecvare atât la moment, cât și la public.

Trăncăneala oțioasă despre ce ar trebui să facă tinerii, despre cum sunt puși ei pe primul loc în Biserică și despre cum sunt ei viitorul lumii nu doar că nu mai e crezută de nimeni, dar e și batjocoritoare în condițiile în care Biserica tace complice atunci când tinerii (cu studii, ba chiar cu multe și serioase studii; dar nu numai ei) sunt alungați peste granițe de un stat incapabil să-i țină în țară și să-i plătească sau sunt umiliți la câte un call-center pe salarii de nimic", a scris Răzvan Andrei.
 
În final, acesta  îi cere Patriarhului să arate că "încă mai bate o inimă în Dealul Patriarhiei".