ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Botezul poporului român a început prin lucrarea de propovăduire a Evangheliei de către Sf. Apostol Andrei, cel întâi chemat, ocrotitorul României și suntem un popor creștin botezat lent, nu la comandă, pentru a rezista în istorie”, a declarat, duminică, Patriarhul Daniel, informează Basilica.

„Suntem un popor creștin! Suntem un popor botezat lent, nu la comandă, ci lent, pentru a rezista în istorie.  Botezul nostru a început prin lucrarea de propovăduire a Evangheliei de către Sfântul Apostol Andrei „Cel întâi Chemat” .Fiindcă nu avem un an precis al Botezului nostru, prăznuim și Botezul poporului român în această zi a Botezului Domnului, spre slava Preasfintei Treimi și a noastră mântuire. Amin!”, a spus Patriarhul Daniel.

Potrivit sursei citate, înainte de Sfânta Liturghie, soborul slujitor condus de Patriarhul României a mers în procesiune în fața Reședinței Patriarhale unde a oficiat Sfințirea cea Mare a apei (Slujba Aghesmei Mari). 

În curtea Catedralei patriarhale a fost sfințită apa din 24 de vase cu o capacitate de 500 de litri fiecare. Apa a fost adusă de la izvorul din Parcul «Grădina Maicii Domnului» al Reședinței Patriarhale. De asemenea, pentru praznicul Bobotezei, în fața Catedralei patriarhale, a fost înălțată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori și busuioc.

Apa care este sfințită de Bobotează „se va păstra tot timpul anului și se va gusta din ea în ziua Botezului Domnului, opt zile după praznic, dar și atunci când suntem bolnavi sau în mari ispite și încercări”, a amintit  în Ajun Părintele Patriarh.