Botezul poporului român a început prin lucrarea de propovăduire a Evangheliei de către Sf. Apostol Andrei, cel întâi chemat, ocrotitorul României și suntem un popor creștin botezat lent, nu la comandă, pentru a rezista în istorie”, a declarat, duminică, Patriarhul Daniel, informează Basilica.

„Suntem un popor creștin! Suntem un popor botezat lent, nu la comandă, ci lent, pentru a rezista în istorie.  Botezul nostru a început prin lucrarea de propovăduire a Evangheliei de către Sfântul Apostol Andrei „Cel întâi Chemat” .Fiindcă nu avem un an precis al Botezului nostru, prăznuim și Botezul poporului român în această zi a Botezului Domnului, spre slava Preasfintei Treimi și a noastră mântuire. Amin!”, a spus Patriarhul Daniel.

Potrivit sursei citate, înainte de Sfânta Liturghie, soborul slujitor condus de Patriarhul României a mers în procesiune în fața Reședinței Patriarhale unde a oficiat Sfințirea cea Mare a apei (Slujba Aghesmei Mari). 

În curtea Catedralei patriarhale a fost sfințită apa din 24 de vase cu o capacitate de 500 de litri fiecare. Apa a fost adusă de la izvorul din Parcul «Grădina Maicii Domnului» al Reședinței Patriarhale. De asemenea, pentru praznicul Bobotezei, în fața Catedralei patriarhale, a fost înălțată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori și busuioc.

Apa care este sfințită de Bobotează „se va păstra tot timpul anului și se va gusta din ea în ziua Botezului Domnului, opt zile după praznic, dar și atunci când suntem bolnavi sau în mari ispite și încercări”, a amintit  în Ajun Părintele Patriarh.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews