ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit Ordinul Patriarhal „Sfinţii Martiri Brâncoveni” familiei Neculai şi Georgeta Popa din Roznov, Neamţ pentru "apărarea dreptei credinţe şi apărarea familiei". Familia Popa are 13 copii, cel mai mare având 26 de ani, iar cel mai mic, 3 ani.

Ceremonia a avut loc la finalul Sfintei Liturghii oficiate la Iaşi cu ocazia praznicului Sfintei Cuvioase Parascheva, ordinul fiind înmânat de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei. Ierarhul Bisericii a declarat că a cercetat această familie şi a fost impresionat de faptul că nu cer şi nu au cerut ajutorul nimănui.

Neculai Popa spune că primul copil a apărut pe lume pe când el avea 26 de ani şi spune că niciodată nu s-a pus problema că "mai vine un copil, e prea mult". Dimpotrivă: acesta afirmă că au stabilit de la bun început că vor primi toţi copiii pe care li-i va dărui Dumnezeu.

"În viaţă, dacă ai ţeluri, nu te mai uiţi la mărunţişurile de pe margine. Noi am stabilit de la bun început: pe toţi copiii pe care Dumnezeu ni-i va dărui, noi îi primim. Şi atunci am mers fără probleme. Totul devine normal. Un copil nu era o noutate deosebită neapărat, ceva care să ne surprindă negativ. Niciun copil nu vine să sărăcească. Toţi au venit cu binecuvântarea lor şi ne-au îmbogăţit. Când aveam mai puţini copii, eram mai săraci! Când s-au înmulţit copiii, ne-am îmbogăţit şi noi", a afirmat acesta într-un interviu postat pe stiripentruviata.ro.

Neculai Popa spune tinerelor familii să nu se teamă să crească prunci de teama lipsei banilor, deoarece "Dumnezeu dă cu tolba": "Ai nevoie de bani, dar… nu e Dumnezeu sărac! L-a pus cineva pe Dumnezeu la încercare şi l-a găsit sărac? Nu-i Dumnezeu sărac! Dumnezeu e bogat, îţi dă – nu ştim noi cere cât știe Dumnezeu să dea. Că Dumnezeu nu e un ageamiu, e împărat. El nu dă cu leţcaia, dă cu tolba. Şi n-ai de ce să te temi."

Puteţi citi întregul interviu AICI. Mai jos aveţi ceremonia de decorare cu Ordinul Patriarhal "Sfinţii Martiri Brâncoveni".