ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cuvântul de la finalul Liturghiei oficiată duminică în Catedrala Patriarhală, Părintele Patriarh Daniel a reamintit credincioșilor de importanța exprimării votului la referendumul pentru familie: „Cei care nu ați fost până acum la vot vă rugăm să mergeți ca să nu fie prea târziu”, informează Basilica.

Preafericirea Sa a reamintit că a votat sâmbătă și i-a îndemnat pe credinicoși să-și exercite acest drept.

„Vă îndemnăm să mergeți la vot și să aveți această onoare, să arătați libertatea și dreptul acesta, să primiți binecuvântarea lui Dumnezeu pentru toată lucrarea cea bună. Să trăiți întru mulți ani”, a spus Preafericirea Sa.

Totodată, PF Daniel a vorbit despre acest demers democratic și în finalul omiliei sale duminicale rostite după citirea textului evanghelic.

„Și ieri am încurajat pe credincioși să meargă la votul dedicat familiei și am spus că participarea la vot este un drept, o onoare și o binecuvântare. Astăzi repetăm aceleași cuvinte și explicăm că această binecuvântare este o binefacere pentru familie și pentru popor”, a spus Preafericirea Sa.

Duminică, 7 octombrie 2018, este ultima zi în care românii pot vota la referendum pentru pentru clarificarea textului articolului 48 din Constituția României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze: „uniunea liber consimțită între soți”, cu formularea clară și precisă: „uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”.
 
La ora 10:00, prezența anunțată la urne era de 7,24%. Pentru ca referendumul să fie validat, e nevoie de o prezență de minimum 30% din cetățenii cu drept de vot.