ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va participa în perioada 2-5 decembrie, alături de alți patriarhi și întâistătători, la aniversarea a 100 de ani de la restaurarea patriarhatului Bisericii Ruse, a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Bănescu a precizat pentru Agerpres că vizita patriarhului BOR, efectuată la invitația patriarhului Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii, nu este una bilaterală.
 
Este o vizită istorică, prima după 1990. Ultimul patriarh român care a fost la Moscova a fost Patriarhul Nicodim, în 1946.

Patriarhil Kiril a fost într-o vizită la București pe 26 octombrie. Acesta a participat la ceremoniile dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou, dar și la o slujbă Te Deum organizată cu ocazia împlinirii a zece ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.