ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Daniel l-a decorat astăzi pe preotul care s-a aflat la clubul Colectiv chiar în noaptea tragediei, pentru a oferi ajutor victimelor.

Douăzeci și doi de preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au primit, astăzi, rangurile bisericești de iconom stavrofori, iconomi și sachelari. Slujba de hirotesie a fost oficiată de Patriarhul Daniel în Paraclisul istoric Sfântul Mare Mucenic Gheorghe al Reședinței Patriarhale.  

Patriarhul României l-a decorat pe Preotul Vasile Bîrleanu, de la Capela ISU - Dealul Spirii din București, cu Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru ajutorul oferit în seara de 30 de octombrie 2015 persoanelor afectate de incendiul din Clubul Colectiv.

În cuvântul rostit, Patriarhul Daniel a spus, potrivit basilica.ro, că distincțiile oferite sunt o recunoaștere a muncii depuse de preoți, dar reprezintă și o încurajare pentru activitățile viitoare:

„Prin faptul că un preot devine sachelar, iconom sau iconom stavrofor, distincția nu se referă doar la persoană, ci și la comunitatea pe care preotul respectiv o slujește. De asemenea, aceste distincții au semnificația de recunoaștere a activității deja realizate, dar și de încurajare pentru activitatea viitoare”.

preotul