ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis s-a  întâlnit sâmbătă, la Palatul Cotroceni cu Patriarhul Daniel și Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu. Întrunirea a avut loc în contextul celei de-a zecea vizite a Sanctității Sale în România, vizită prilejuită de sfințirea Catedralei Naționale, informează Basilica.ro.

Sâmbătă, 24 noiembrie, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit pentru prima oară cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, însoțit de Patriarhul Daniel. Șeful statului a fost încântat de prezența celor doi la Palatul Cotroceni: „Îmi face o mare plăcere să mă vizitați astăzi”.

Alături de Patriarhul Ecumenic și Patriarhul României, la evenimentul de la Cotroceni au participat și delegațiile acestora. Președintele României  nu va putea fi prezent, însă la sfințirea  Catedralei Mântuirii Neamului, din motive ce țin de agenda europeană. Klaus  Iohannis va participa duminică la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.