Patriarhul Georgiei a botezat 39.000 de copii în 11 ani pentru a stimula demografia acestui stat ex-sovietic, grav afectată de problemele economice inerente tranziției. Populația Georgiei este în prezent de 3,7 milioane de locuitori, estimarea Fondului Națiunilor Unite pentru Populație fiind de 2.9 milioane în 2050. 

Potrivit portalului Averea Bisericii, Patriarhul Ilia a hotărât la începutul anului 2008 să participe personal la botezul fiecărui copil născut după primii doi din familiile ortodoxe din Georgia. Acest gest reprezentativ al Patriarhului Georgiei se repetă de 4 ori pe an, cu ocazia marilor sărbători bisericești.

Luni, 6 mai 2019, Patriarhul Ilia a participat la un botez de anvergură națională, încreștinând 777 de copii în cadrul celei de-a 58-a Liturghii Baptismale oficiate pentru copiii din familii numeroase, notează Știri pentru Viață. Cu tot cu aceștia, numărul bebelușilor botezați de Patriarhul Georgiei a ajuns la 39.000. 

Conform Agenției de Știri Basilica, această inițiativă de a boteza copiii georgieni începând cu cel de-al treilea născut într-o familie reprezintă felul în care Biserica Ortodoxă vine în întâmpinarea societății pentru susținerea creșterii demografice a țării.

Tradiția spune că Georgia a fost creștinată de Sfântul Apostol Andrei cel întâi-chemat, care a adus cu el Icoana Maicii Domnului cea nefăcută de mână omenească. Misiunea acestuia a fost completată de apostolii Toma, Matei, Simon Canaaneul și Tadeu, care au propovăduit creștinismul în aceste ținuturi.

Partea mai cunoscută a istoriei creștinismului în Georgia începe după anul 303, odată cu lucrarea misionară a Sfintei Nina din Cappadocia. Până în anul 317, mărturisirea ei a ajuns la stăpânitorii regatelor de răsărit și de apus ale Georgiei, astfel încât Regele Miriam II al Iviriei (din Georgia de Răsărit) și Regina Nana a Georgiei de Apus au adoptat creștinismul ca religie de stat, conform Wikipedia

În prezent, 88% din populația Georgiei este creștină, 80% dintre cetățeni declarându-se în 2010 creștin-ortodocși.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews