ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Daniel a transmis, duminică, un mesaj prin care a exprimat omagiul și recunoștința față de strămoșii noștri care au contribuit la Marea Unire din 1 decembrie 1918, știind că unirea tuturor provinciilor românești într-un singur stat român unitar a fost încoronarea multor eforturi jertfelnice, spirituale și materiale de afirmare a conștiinței naționale și a dorinței de unitate națională, informează agenția Basilica.

După ce a evidențiat învățăturile din Pilda Talanților, Patriarhul a vorbit, duminică, despre Ziua Națională a României și a trecut în revistă contribuția Bisericii la acest ideal național.

„Pentru toate binefacerile Marii Uniri aducem astăzi mulțumire Preasfintei Treimi și pomenim cu recunoștință pe toți eroii români care s-au jertfit pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român”, a subliniat Patriarhul Daniel.

Prefericitul Părinte Patriah Daniel a oficiat duminică, 1 decembrie 2019, Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală alături de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul și părinții slujitori la acest lăcaș de cult.

După slujbă, a fost oficiată slujba de Te Deum pentru eroii neamului românesc, care prin jertfa lor au înfăptuit unitatea națională a românilor în anul 1918.