ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit marți, 20 septembrie 2016, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei pe participanții Congresului Național Hristos împărtășit copiilor, ediția a IX-a.

În cuvântul rostit, Preafericirea Sa a vorbit despre responsabilitatea formării tinerilor.

„Vă felicităm pentru că ați desfășurat o activitate misionară, pastorală și educațională bogată. Această activitate este o investiție pe termen lung și etern. Educația creștină nu vizează doar formarea de cetățeni creștini ai patriei pământești, ci și de oameni mântuiți și de sfinți ai patriei cerești. O mulțime de familii creștine, prin educația dată copiilor, au contribuit la înmulțirea numărului sfinților Bisericii. Astăzi este foarte important nu doar să vorbim despre importanța familiei creștine tradiționale, ci și despre educație. Te numești cu adevărat părinte dacă îl și formezi spiritual. Așadar, pe lângă creșterea biologică se cultivă și se dezvoltă și creșterea spirituală, morală și duhovnicească. Noi milităm pentru o educație integrală care promovează atât formarea intelectuală și științifică, cât și formarea spirituală și morală a copiilor și  tinerilor”, a spus Patriarhul României, conform basilica.ro.

Totodată, Patriarhul României a explicat importanța orei de religie în cadrul lucrării misionare a cateheților.

„Ora de religie și cateheza trebuie să își găsească împlinirea în Sfântul Potir. De altfel, orice teologie adevărată ortodoxă se împlinește în Sfântul Potir, unde Dumnezeu Cuvântul devine Trup și Sânge împărtășite celui ce crede în Hristos. Noi avem această parte a luminării sufletului în vederea împărtășirii cu Hristos. «Gustați și vedeți că bun este Domnul» se face ca îndemn în interiorul acestei lucrări de îndrumare, de mistagogie, de explicare a credinței creștine,” a precizat Preafericirea Sa.

În perioada 19-21 septembrie 2016 are loc Congresul Național Hristos împărtășit copiilor, ediția IX-a. Evenimentul se desfășoară în sala Centrului Național pentru Formare Continuă Dumitru Stăniloae din București.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Declarația comună a Papei Francisc și al Patriarhului Rusiei: Căsătoria este uniunea dintre un bărbat și o femeie/ Îndemnăm pe toți creștinii să se roage lui Dumnezeu pentru a nu permite izbucnirea unui nou război mondial