ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală, când toți slujitorii Catedralei vor purta la slujbe un set de veșminte cu motive tradiționale populare românești, informează Basilica.

Astfel, potrivit sursei citate, începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veșminte cu motive tradiționale populare românești.

„Întrucât majoritatea slujitorilor catedralei suntem oameni de la sat de origine, noi am considerat că este nevoie să avem un set complet de veșminte cu motive populare. De aceea, au fost confecționate la Atelierul de broderie al Centrului Eparhial treizeci de veșminte pentru folosul catedralei”, a precizat, după liturghia de duminică, Părintele Patriarh.

Costul veșmintelor a fost suportat de Catedrala Patriarhală și inițiativa face parte în contextul în care anul 2019 a fost declarat anul omagial al satului românesc în Biserica română.

Totodată, Patriarhul Daniel a reamintit că vineri vor începe manifestările prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale prin procesiunea Calea Sfinților.

Patriarhul Daniel a subliniat că, în acest an, vor fi aduse moaștele Sfintei Filofteia și ale Sfântului Dionisie, Episcopul Cetății Albe.