ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a lansat un apel la rugăciune pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka, din duminica Paștelui catolic, în urma căruia peste 200 de oameni și-au pierdut viața, alți 450  fiind răniți.

„Apel la rugăciune pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka
Am primit cu profundă întristare vestea despre atentatele devastatoare din Sri Lanka, tragedie în care și-au pierdut viața 185 de persoane nevinovate și au fost rănite 469. Aceste atentate petrecute în biserici și alte clădiri, în ziua în care comunitățile catolice celebrează sărbătoarea de Paști, reprezintă expresia cea mai crudă a violenței dezumanizante și a înstrăinării de Dumnezeu.

Constatând cu îngrijorare că tot mai mulți creștini în lume devin victime ale atentatelor teroriste, condamnăm aceste atacuri izvorâte din ură și violență. Totodată, trebuie să ne rugăm pentru încetarea acestor violențe și să milităm pentru prevenirea lor.

Exprimăm compasiune și solidaritate cu toți cei care suferă în urma acestor atacuri teroriste”, se spune în comunicatul transmis de Patriarhul României.