ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat miercuri, 23 decembrie 2015, Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din București.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit în cadrul centrului cu 28 de pacienți. Preafericirea Sa a stat de vorbă cu aceștia, i-a încurajat și le-a oferit daruri.

La final, grupul psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale a interpretat mai multe colinde tradiționale.

Inaugurat în anul 2012 de către Preafericitul Daniel, Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie este o unitate spitalicească aflată sub egida Fundației Bucuria Ajutorului a Arhiepiscopiei Bucureștilor care furnizează servicii de îngrijire medicală paliativă pentru pacienții adulți cu afecțiuni oncologice în stadiu terminal. Serviciile oferite urmăresc să contribuie la creșterea calității vieții acestora prin furnizarea unui complex combinat de îngrijiri medicale și spirituale constând în tratamentul durerii fizice și al suferinței psihologice cauzate de boală.

Situată în incinta Parohiei Sfântul Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei, unitatea spitalicească oferă următoarele tipuri de servicii socio-medicale: găzduire, îngrijire medicală de tip paliativ, supraveghere consiliere spirituală și psihologică. Echipa centrului este formată din 4 medici specialiști, 10 asistente medicale, 10 infirmiere, farmacist, psiholog, preot și asistent social.

Anual, hospice-ul Sfântul Nectarie oferă servicii gratuite de spitalizare continuă pentru aproximativ 500 de pacienți diagnosticați cu afecțiuni oncologice în stadiu terminal. Având sediul într-o construcție modernă dotată la standarde corespunzătoare, Centrul de Îngrijri Paliative Sfântul Nectarie dispune de o incintă frumos amenajată în care pacienții și membrii familiilor lor se bucură de  o atmosfera duhovnicească de liniște și pace, și de grija sporită a personalului medical.