Patriarhul Daniel își exprimă durerea față de victimele accidentului de circulație care a avut loc vineri dimineața pe centura de vest a Ploieștiului, se arată într-un comunicat postat pe siteul agenției Basilica.

"Am aflat cu durere de tragicul accident de circulație care a avut loc pe centura de vest a municipiului Ploiești în dimineața zilei de 5 februarie 2016, în urma căruia și-au pierdut viața 5 persoane, iar alte 28 au fost rănite.

În aceste momente grele pentru familiile victimelor, adresăm acestora un cuvânt părintesc de alinare sufletească și le încredințăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletele celor care și-au pierdut viața, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare și întărire sufletească.

De asemenea, suntem alături de cei răniți, aflați în suferință în spital, și ne rugăm Milostivului Dumnezeu pentru vindecarea lor", afirmă Patriarhul României.

În mesaj se susține că Biserica a trimis deja un ajutor financiar pentru tratamentul celor răniți și pentru cheltuielile de înmormântare a celor decedați.

"În semn de compasiune și solidaritate, Arhiepiscopia Bucureștilor a trimis un ajutor financiar la Protoieria Ploiești-Sud, pentru înmormântarea celor decedați și pentru tratamentul celor răniți, îndemnând, totodată, parohiile și mănăstirile la ajutorarea familiilor greu încercate în urma acestui grav accident rutier", încheie Patriarhul Daniel.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews