ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Daniel își exprimă durerea față de victimele accidentului de circulație care a avut loc vineri dimineața pe centura de vest a Ploieștiului, se arată într-un comunicat postat pe siteul agenției Basilica.

"Am aflat cu durere de tragicul accident de circulație care a avut loc pe centura de vest a municipiului Ploiești în dimineața zilei de 5 februarie 2016, în urma căruia și-au pierdut viața 5 persoane, iar alte 28 au fost rănite.

În aceste momente grele pentru familiile victimelor, adresăm acestora un cuvânt părintesc de alinare sufletească și le încredințăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletele celor care și-au pierdut viața, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare și întărire sufletească.

De asemenea, suntem alături de cei răniți, aflați în suferință în spital, și ne rugăm Milostivului Dumnezeu pentru vindecarea lor", afirmă Patriarhul României.

În mesaj se susține că Biserica a trimis deja un ajutor financiar pentru tratamentul celor răniți și pentru cheltuielile de înmormântare a celor decedați.

"În semn de compasiune și solidaritate, Arhiepiscopia Bucureștilor a trimis un ajutor financiar la Protoieria Ploiești-Sud, pentru înmormântarea celor decedați și pentru tratamentul celor răniți, îndemnând, totodată, parohiile și mănăstirile la ajutorarea familiilor greu încercate în urma acestui grav accident rutier", încheie Patriarhul Daniel.