ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Credința valorează mai mult decât tot aurul din lume, pentru că ea este legătura vie a omului cu Dumnezeu, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în predica rostită la Sfânta Liturghie oficiată luni la Catedrala Patriarhală, la sărbătoarea Crăciunului.

„Vedem că cei trei magi de la Răsărit au adus daruri lui Iisus. Regele din țara lui îl prigonea, dar au venit din depărtare regi străini, care i s-au închinat lui și i-au adus daruri. De aici am învățat și noi să oferim daruri Bisericii lui Hristos. Și anume care sunt darurile pe care le oferim noi? Nu trebuie să avem aur ca să oferim daruri lui Hristos neapărat. Cel mai mare dar este aurul credinței. Credința valorează mai mult decât tot aurul din lume, pentru că ea este legătura vie a omului cu Dumnezeu și arvuna Vieții Veșnice", a spus patriarhul.

El a adăugat că „tămâia înseamnă rugăciunea".

„Când ne rugăm cu smerenie și cu multă dragoste și cu multă stăruință și mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru toate binefacerile, noi ne asemănăm magilor de la Răsărit; aducem darul rugăciunilor noastre de laudă, de preamărire, de mulțumire lui Dumnezeu", a punctat înaltul ierarh.

Patriarhul Daniel a explicat că smirna reprezintă „faptele bune".

„Și smirna faptelor bune. Când facem o faptă bună și iubire milostivă și smerită față de semenii noștri, noi contribuim la învierea sufletului nostru din moartea cauzată de păcatul egoismului. Când dăruim altora ceva se umple sufletul nostru de iubirea milostivă a lui Hristos și astfel trecem de la moartea păcatului la învierea iubirii smerite și milostive. Deci cele trei daruri - aurul credinței, tămâia rugăciunilor și smirna faptelor bune milostive sunt daruri pe care noi trebuie să le aducem nu numai la Crăciun lui Dumnezeu, ci în toată viața noastră, ca să simțim și noi bucuria și binecuvântarea pe care le-au simțit magii de la Răsărit", a încheiat patriarhul.

Înaltul ierarh a săvârșit slujba Sfintei Liturghii împreună cu episcopul-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanu și cu părintele Qais, episcop de Erzurum.

La finalul Sfintei Liturghii, patriarhul a urat Sărbători fericite cu ajutor de la Dumnezeu, cu sănătate și mântuire, pace și bucurie, precum și credință puternică și fapte bune tuturor, dar mai ales celor care poartă numele de Cristian sau Cristina.

Creștinii ortodocși, catolici și protestanți sărbătoresc la 25 decembrie Nașterea Domnului.