Credința valorează mai mult decât tot aurul din lume, pentru că ea este legătura vie a omului cu Dumnezeu, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în predica rostită la Sfânta Liturghie oficiată luni la Catedrala Patriarhală, la sărbătoarea Crăciunului.

„Vedem că cei trei magi de la Răsărit au adus daruri lui Iisus. Regele din țara lui îl prigonea, dar au venit din depărtare regi străini, care i s-au închinat lui și i-au adus daruri. De aici am învățat și noi să oferim daruri Bisericii lui Hristos. Și anume care sunt darurile pe care le oferim noi? Nu trebuie să avem aur ca să oferim daruri lui Hristos neapărat. Cel mai mare dar este aurul credinței. Credința valorează mai mult decât tot aurul din lume, pentru că ea este legătura vie a omului cu Dumnezeu și arvuna Vieții Veșnice", a spus patriarhul.

El a adăugat că „tămâia înseamnă rugăciunea".

„Când ne rugăm cu smerenie și cu multă dragoste și cu multă stăruință și mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru toate binefacerile, noi ne asemănăm magilor de la Răsărit; aducem darul rugăciunilor noastre de laudă, de preamărire, de mulțumire lui Dumnezeu", a punctat înaltul ierarh.

Patriarhul Daniel a explicat că smirna reprezintă „faptele bune".

„Și smirna faptelor bune. Când facem o faptă bună și iubire milostivă și smerită față de semenii noștri, noi contribuim la învierea sufletului nostru din moartea cauzată de păcatul egoismului. Când dăruim altora ceva se umple sufletul nostru de iubirea milostivă a lui Hristos și astfel trecem de la moartea păcatului la învierea iubirii smerite și milostive. Deci cele trei daruri - aurul credinței, tămâia rugăciunilor și smirna faptelor bune milostive sunt daruri pe care noi trebuie să le aducem nu numai la Crăciun lui Dumnezeu, ci în toată viața noastră, ca să simțim și noi bucuria și binecuvântarea pe care le-au simțit magii de la Răsărit", a încheiat patriarhul.

Înaltul ierarh a săvârșit slujba Sfintei Liturghii împreună cu episcopul-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanu și cu părintele Qais, episcop de Erzurum.

La finalul Sfintei Liturghii, patriarhul a urat Sărbători fericite cu ajutor de la Dumnezeu, cu sănătate și mântuire, pace și bucurie, precum și credință puternică și fapte bune tuturor, dar mai ales celor care poartă numele de Cristian sau Cristina.

Creștinii ortodocși, catolici și protestanți sărbătoresc la 25 decembrie Nașterea Domnului. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews