ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României, PF Daniel, a vorbit despre familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie în cadrul slujbei Sfintei Liturghii, oficiată duminică 23 septembrie. 

În cuvântul său, Patriarhul a spus că îndeamnă credincioșii „să apere, să afirme și să promoveze familia binecuvântată”, pentru a fi mărturisitori  ai lui Dumnezeu Creatorul Cerului și al pământului și al familiei umane”. Afirmațiile Patriarhului vin în contextul în care, sâmbătă și duminică 6/7 octombrie, va avea loc un Referendum prin care cetățenii sunt întrebați dacă în Constituția României trebuie definită căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

 

„Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a creat familia încă de la crearea lumii când l-a făcut pe om bărbat și femeie cu scopul de a contribui la înmulțirea și continuitatea neamului omenesc”.

„Când noi cinstim familia binecuvântată formată din bărbat și femeie cu scopul de a da naștere copiilor dăm slavă lui Dumnezeu Creatorul Universului și al neamului omenesc.

Îndemnăm clerul și credincioșii noștri că atunci când trebuie să afirme, să apere, să promoveze familia binecuvântată, care dă naștere copiilor, formată din bărbat și femeie, trebuie să fim mărturisitori ai lui Dumnezeu Creatorul Cerului și al pământului și al familiei umane.Din această perspectivă noi considerăm că aducem slavă lui Dumnezeu, aducem binefacere pentru Biserică și popor și păstrăm cu fidelitate darul sfânt al vieții”, a explicat Preafericirea Sa în cuvântul rostit la finalul slujbei”, a spus PF Daniel în Cuvântul său.
 
Conform PF Părintel Daniel, „un popor este binecuvântat de Dumnezeu atunci când are familii care nasc copii și care educă pe copii în credință, în dragoste de Dumnezeu, de țară și dragoste de semeni”.