Patriarhul Daniel al României și Patriarhul Teofil al Ierusalimului au săvârșit, vineri 30 noiembrie, prima slujbă în cinstea praznicului Sfântului Andrei, al doilea hram al Catedralei Mântuirii Neamului, informează Basilica.

Alături de cei doi patriarhi s-au aflat mai mulți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la slujbă asistând peste 3.000 de persoane.


La finalul Sfintei Liturghii, PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a dat citire Actului solemn comemorativ proclamat astăzi în care s-a subliniat:

„Realizarea marilor idealuri ale unității și demnității naționale ale românilor a fost posibilă și prin aportul deosebit al Bisericii Ortodoxe Române care a fost mereu împreună cu poporul prin toate eforturile ei de cultivare a conștiinței naționale și de afirmare a dorinței de unitate și de independență”.

 FOTO: Cătălin Sturza

 

 

 

 

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.