ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul românilor, PF Daniel, a atins un subiect delicat în cadrul cuvântului rostit în Duminica lui Zaheu, a 32-a după Rusalii.

În predica rostită la paraclisul Sfântul Grigorie Luminătorul, PF Daniel a explicat că „Iisus nu judecă pe oameni în mod pripit, cu grabă, după opinia publică”. Patriarhul a folosit analogia cu Zaheu, care era perceput ca un om rău și lacom de „opinia publică” a vremii, care „a murmurat și l-a judecat pe Hristos considerând că nu trebuia să meargă în casa acestui păcătos”, informează agenția Basilica.

„Vedem aici opinia publică care cunoaștea faptele rele ale lui Zaheau Vameșul, însă opinia publică nu cunoștea stările sufletești ale lui Zaheu, nu știa că în sufletul lui s-a produs o schimbare de a trăi altfel viața”, a subliniat Patriarhul României.

PF Daniel a spus că oamenii nu văd ce este în sufletul omului, așa cum știe Dumnezeu.

„Vedem că Mântuitorul Iisus Hristos înainte de a-i judeca pe oameni dorește să-i ajute, să-i vindece, să-i ridice din păcate, după cum spune El însuși: nu am venit să judec lumea, ci ca să mântuiesc lumea, adică să o eliberez de păcat și de moarte”.

„Aici vedem mai întâi că Hristos nu se lasă influențat de mulțime, ci El are un plan. Planul Lui este de a salva pe cei care Îl caută, pe cei care doresc să își înnoiască relațiile cu Dumnezeu și cu semenii”, a mai precizat primul dintre episcopii români.

Cuvântul Patriarhului vine în contextul în care, în ultimii ani, Biserica a fost acuzată că nu a luat o poziție „în ton cu vremurile și opinia publică” în a condamna anumite persoane sau fenomene. De asemenea, Patriarhul și ierarhii au fost criticați de „opinia publică” pentru că discută cu liderii politici ai țării, indiferent de numele lor.

De altfel, agenția Basilica a Patriarhiei Române a ilustrat articolul cu o poză sugestivă, care credem că nu mai necesită alte comentarii.
 

A bate șaua (ca) să priceapă (sau să înțeleagă) iapa = a da să se înțeleagă ceva în mod indirect, a face aluzie la ceva - https://www.dex.ro/expresie/e375-a-bate-saua-ca-sa-priceapa-sau-sa-inteleaga-iapaa-da-sa-se-inteleaga-ceva-in-mod-indirect-a-face-aluzie-la-ceva