ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Daniel a participat la ediția a VII-a a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, care s-a desfășurat la Colegiul Național Mihai Viteazul din București începând cu ora 17:00.

Spectacolul s-a desfășurat pe două secțiuni și a cuprins trei mini-concerte și trei mini-scenete ale copiilor din cele șase protopopiate ale Capitalei.

La finalul spectacolului, Patriarhul Daniel a rostit un mesaj intitulat Colindul străbun: cântare sfântă și îndemn la milostenie prin care a arătat că Biserica îndeamnă la milostenie, la dărnicie sau generozitate, atât prin cuvânt, cât și prin cântările colindelor și prin scenetele interpretate cu mult talent de copii. Parteneriatele de colaborare practică dintre parohii și școli își arată, astfel, roadele, într-o lucrare de revigorare a spiritualității noastre tradiționale, adesea amenințată de influențele nefaste ale secularizării. Copiii, cu puritatea lor, cu zâmbetele de pe chipuri, cu lumina în suflete, cu abnegația și efortul interpretării momentelor artistice, ne sunt, nouă adulților, învățători ai iubirii curate. Să încercăm acum, în prag de Sărbători, să le urmăm exemplul: să fim mai buni, mai curați sufletește, mai luminoși în viață și în săvârșirea faptelor bune pentru alții.

După rostirea mesajului, Patriarhul României a acordat Distincția Sanctus Stephanus Magnus domnului Sever Popa, directorul Colegiului Național Mihai Viteazul.

Spectacolul este dedicat elevilor din clasele 1 - 6, iar scopul este promovarea sărbătorilor religioase, cultivarea dragostei față de sfinți și educarea elevilor în sensul respectării valorilor tradiționale și a afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale. De asemenea, se urmărește o stimulare a elevilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale.