ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin scrie că în aceste zile, în România, are loc o renaștere a urii, în urma scandalului din ultimele zile dintre ANAF și trustul Intact.

Hillerin scrie că sunt oameni care nu doresc decât să-i vadă umiliți pe Dan Voiculescu și angajații acestuia, indiferent de deciziile justiției.

"Cei care au jucat fotbal în copilărie sau poate mai joacă și azi cu prietenii, știu oarecum despre ce vorbesc. Chiar dacă rămâi cu poarta goală, chiar dacă echipa ta conduce cu 17-0, nu te apuci să înscrii folosindu-ți curul, nu te lași în genunchi pentru a înscrie cu capul… În fine, nu-ți umilești adversarul. (Îmi pare rău, nu știu echivalentul în lumea crudă a fetelor, dar vă puteți imagina, sper.)

Ei bine, mulțimea de tăpălăgi, pantazi, boți, mariani, ciocăzani și cum s-o mai numi ei, talibani furioși și doritori de sânge, par a nu fi jucat vreodată fotbal în copilărie. Pentru că ei își doresc nu doar pedepsirea lui Dan Voiculescu, nu doar recuperarea prejudiciului, ci vor, mai mult decât orice, ca atât Dan Voiculescu, dar și cei asociați cu el (cum ar fi cei de la posturile de televiziune ale familiei Voiculescu) să fie umiliți. Pedeapsa privativă de libertate pentru faptele comise de Voiculescu este prea puțin pentru ei. Faptul că i se iau banii este prea puțin pentru ei. Ei vor să vadă umilință, vor să vadă oameni în genunchi, târându-se în fața lor și cerând milă, cei mai mulți pentru niște lucruri pe care nu le-au făcut", scrie ziaristul pe blogul propriu.

Acesta  continuă, adăugând:

"Talibanii nu vor neapărat ca statul să vândă cât mai repede clădirile confiscate de la Voiculescu. Dar vor să-i vadă pe cei de la Antene transmițându-și emisiunile din corturi. Ca să simtă, nenorociții, cum e să lucrezi pentru un infractor. Ei nu vor să vadă mâine banii în conturile ANAF. Știu și ei că e greu să obții 60.000.000 de euro pe niște terenuri care n-au costat niciodată atât și nici nu vor costa. Știu că nimeni nu se înghesuie să cumpere niște clădiri amenajate pentru studiouri de televiziune ca să bage mai apoi milioane bune ca să le reamenajeze pentru birouri. Știu, dar nu asta e miza. Miza e să-l vadă pe Gâdea în stradă, alături de Badea, pentru că aceștia, la rândul lor, i-au călcat în picioare. Mai nasol, i-au călcat în picioare având audiență. Ceea ce mulți dintre cei care vor astăzi umilirea angajaților familiei Voiculescu au încercat să facă, la rându-le, dar nu au reușit.

Acești răzbunători iraționali, acești oameni ai căror ochi plâng de dorul unor imagini umilitoare în care nu mai joacă ei pupând diverse fese, ci pupătorii de fese varanice din partea cealaltă, sunt asemeni unor femei urâte și proaste care se bucură că maquisarzii le tund la chelie pe metresele nemților care au ocupat Franța în al doliea Război Mondial. Dacă n-ar fi fost urâte și proaste, ar fi găsit procedeul odios, pentru că n-ar fi fost respinse de nemți și, implicit, s-ar fi aflat ele în locul vicitimelor acestei umiliri ritualice"

Continuarea o puteți găsi AICI.