ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat, ascunși într-un microbuz, între bagaje, patru cetățeni din Sri Lanka ce încercau să iasă ilegal din țară.

Vineri, 3 martie a.c., în jurul orei 1:00 noaptea, Ion V. (34 de ani), cetățean român din județul Botoșani, s-a prezentat la P.T.F Nadlac II - Csanadpalota pentru a ieși din țară, la volanul unui  microbuz înmatriculat în România. 

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit patru bărbați ascunși în compartimentul de marfă al microbuzului, printre bagaje.

Ȋn urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 25 și 37 de ani, care intraseră legal în România.

Bărbații au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în  Spațiul Schengen și nu îndeplineau condițiile legale pentru a călători într-un stat din vestul Europei.
Polițiștii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul român este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Poliția de frontieră averizează că „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzește, transportă sau adăpostește o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranți și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. Când fapta a fost săvârșită în scopul de a obține, direct sau indirect, un folos patrimonial pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi art. 263 Cod penal”.