ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada României la Praga a fost informată de către poliția cehă cu privire la producerea unui accident rutier, în cursul zilei de astăzi, 29 martie 2016, pe autostrada  D5 (Praga-Nurenberg), în dreptul orașului Plzen, incident soldat cu decesul a 4 cetățeni români și rănirea altor 3.

Potrivit informațiilor furnizate până în prezent, în accidentul rutier au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, un camion și un autoturism, cel din urmă având la bord 7 cetățeni români. Conform declarațiilor unor reprezentanți ai poliției, camionul a lovit din spate autoturismul, care a fost proiectat în parapetele de protecție de pe marginea autostrăzii, informează MAE.

În urma coliziunii, 4 dintre cetățenii români aflați în autoturism și-au pierdut viața, alți 3 fiind transportați la Spitalul Universitar din Plzen, 2 dintre aceștia aflându-se în stare gravă. 

Din primele date obținute de la organele de poliție, rezultă că împotriva șoferului camionului implicat în accident a fost inițiată cercetarea penală.