ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Au renunţat la viaţa de oraş ca să devină fermieri şi nu regretă nici o secundă decizia. După ce s-au stabilit la poalele munţilor Bihorului, cei patru tineri au început afaceri culinare inedite, care se bucură de succes.

Folosesc doar ingrediente naturale ca să facă, de pildă, salsa de gogonele ori caşcaval cu ardei iute. Acestea sunt vândute apoi pe internet sau la târgurile de produse bio.

George şi Larisa Hoţopan s-au mutat în această vară într-un sat aflat la poalele munţilor Bihorului. Au găsit acest mic colţ de rai în timpul drumeţiilor pe care le-au făcut în zonă şi nu a durat mult până când şi-au cumpărat o casă veche de peste de 50 de ani.

„Am prins drag de natură, de viaţa la ţară şi în urmă cu patru luni ne-am decis să ne luăm o casă aici. Nu avem bunici aici, dar e frumos, viaţa la ţară, natura, timpul încetineşte, e altfel decât agitaţia, stresul de la oraş”, povestește George Hoţopan.

Cuplul a pus pe picioare şi o mică afacere cu fructe şi legume, culese din grădina proprie.

„Încercăm să combinăm tradiţionalul cu modernul, cum alţii în pictură sau în sculptură încearcă să combine, noi încercăm în borcane”, mai spune George Hoţopan.

O reţetă de succes a descoperit şi Joaquim Rueda, originar din Spania. Acum zece ani a cunoscut-o pe actuala sa soţie, originară din România, şi a decis să se mute la noi. Cei doi s-au stabilit tot la poalele munţilor Bihorului şi au, de asemenea, propria afacere.

„E o ţară minunată, cu nişte bogăţii nelimitate, pe care oamenii nu le apreciază. Întrebarea nu e de ce am venit eu aici. Întrebarea este de ce pleacă românii având o ţară ca asta?”, spune Joaquim Rueda, potrivit digi24.roProdusele celor două familii ajung pe mesele clienţilor de la oraş, datorită unei asociaţii care le promovează atât pe internet, cât şi la târgurile de profil.  

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews