ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor”, organizație non-profit ce desfășoară activități cu caracter educativ, cultural și social pentru copiii, tinerii, bătrânii instituționalizați, precum și a altor categorii de persoane defavorizate, obiectivul principal fiind crearea unor medii de socializare, acces către servicii, piața muncii și activități de recreere pentru aceste categorii de persoane a împlinit 5 ani, pe data de 9 mai, informează un comunicat de presă.

Asociația a fost înființată la data de 9 mai 2015 în București, în urma mai multor acțiuni social-filantropice și cultural-religioase desfășurate la centrele de plasament din Rm. Vâlcea.

În cei cinci ani de activitate, Asociația a ajutat peste 1 500 de persoane (copii, bătrâni și cazuri sociale) și a cheltuit peste 95.000 de lei în sprijinul acestor beneficiari.

S-au organizat excursii, tabere, evenimente caritabile, campanii de voluntariat și sociale la care s-au implicat peste 144 de voluntari.

„Cu multă smerenie și evlavie, aducem alese mulțumiri lui Dumnezeu și Sfântului Mucenic Hristofor, ocrotitorul asociației noastre, pentru tot ajutorul oferit și pentru roadele lucrării obținute în cei 5 ani de activitate filantropică. 
Ne-am străduit în tot timpul acestor ani, să lucrăm și să înmulțim cu multă smerenie, hărnicie și iubire de Dumnezeu și aproapele, darurile primite pentru ajutorarea celor care au nevoie. Așa cum stăpânul din Evanghelie, și-a chemat slugile sale pentru a le distribui diferiți talanți, cu scopul de-a înmulții talanții săi (Matei 25, 14-30), la fel și noi hristoforii voluntari, ne-am străduit în cei 5 ani încheiați, să înmulțim corect și stransparent, darurile primite pentru slujirea semenilor nevoiași. Așa cum stăpânul le-a cerut justificarea lucrării lor după un anume timp, așa și noi suntem datori să aducem publicului nostru, care ne-a înțeles misiunea asociației în lume și care ne-a ajutat de fiecare dată, când le-am cerut ajutorul prin diverse forme de ajutorare, pentru a putea sprijini pe cei nevoiași, respectiv copiii și bătrânii instituționalizați și cazuri sociale din București și Ilfov”, se precizează în comunicatul remis ActiveNews.


„În următorii ani, ne-am propus ca obiectiv principal construirea „Centrului Social Multifuncțional Sf. Hristofor”, pentru nevoile imediate ale beneficiarilor ei. În prezent asociația încă nu dispune de un spațiu fizic, unde să fie pregătite și depozitate toate donațiile primite pentru a fii dăruite la timp beneficiarilor ei. Din cauza lipsei de spațiu, pregătim donațiile în spații puse la dispoziție de prietenii asociației, însă suferim pentru că nu avem măcar un spațiu provizoriu, cât de mic, pentru desfășurarea activităților. Principalele utilități pe care le dorim în cadrul acestui centru social sunt: locuri de pregătire a donațiilor pentru beneficiari, o cantină socială pentru 100 persoane nevoiașe (servirea mesei calde la domiciliu pentru bătrâni) etc. 
 
În final, sperăm să aducem mai multă roadă bună și plăcută lui Dumnezeu, să adunăm în comunitatea noastră mai mulți „filantropi de acțiune” și să fim o asociație utilă pentru nevoiași și societatea românească unde activăm. La mulți ani rodnici și cu multe rezultate frumoase în următorii ani, asociației Sf. Hristofor, care poartă de grijă tuturor celor care au nevoie”, a precizat Marius Keller, președintele Asociației pentru copii și bătrâni Sf. Hristofor la ceas aniversar. 
 
Redacția ActiveNews se bucură că a putut oferi un mic sprijin acțiunilor Asociației „Sf. Hristofor” și nădăjduiește să o facă în continuare.