ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 25.000 de pelerini s-au închinat deja la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, alte câteva mii aflându-se la rând, sâmbătă după amiază, informează organizatorii pelerinajului.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei anunță că peste 25.000 de persoane s-au închinat deja sfintelor moaște, iar lungimea cozii măsoară deja peste 2 kilometri.

Numai vineri seară au sosit câteva mii de pelerini din țară, inclusiv 7.000 din comuna ilfoveană Voluntari.Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase, vineri seară, într-o procesiune, din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, fiind apoi aşezate într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult.

Tot vineri seară au sosit și moaștele  Sfintei Mironosiţe şi Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, aşezată într-o raclă în care se află şi un fragment din lemnul Sfintei Cruci. Duminică, vor fi aduse la Catedrala Mitropolitană ieşeană, de la Bucureşti, moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.

În aceeaşi seară, pe străzile din centrul Iaşiului va avea loc un pelerinaj, intitulat Calea Sfinţilor, sfintele moaşte urmând a fi purtate pe umeri de către preoţi.
 
Despre programul evenimentelor de sărbătoarea Sfintei Parascheva, citiți aici.