ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducere DNA, invocând mai multe probleme în funcționarea DNA și o acuză pe șefa Anticorupției că și-a depășit atribuțiile.
 
În urma anunțului, mai mulți oameni au ieșit pe străzi în câteva orașe, iar în următoarele zile se anunță proteste în weekend.
 
El Dani Constantina postat pe Facebook un text amuzant legat de aceste proteste pe care îl redăm mai jos.

„În urma anunțurilor făcute prin platformele de socializare și mass media, despre sutele de mii de tineri care vor veni la București în sprijinul președintelui și al Laurei Codruța Kovesi, am decis să va fac o mică lista de reguli pentru a petrece un weekend în siguranță! 

Dacă vă amintiți prima Mineriadă din 1990 sau ați citit despre ea, știți deja că și atunci, un alt grup de oameni s-a revărsat asupra Bucureștiului pentru același motiv: sprijinul pentru președinte și menținerea ordinii.  
Diferențele nu sunt mari în termeni esențiali. Mineriada a devenit Tineriada iar minerii de atunci sunt (așa cum am arătat într un articol mai vechi) ONG-iștii de azi.  

10 pași pentru un weekend sigur:

1 - cel mai indicat este sa nu ieșiți din casă, indiferent de situație. Dacă trebuie să o faceți respectați celelalte puncte
2 - dacă veți fi opriți de grupuri de tineri violenți, la întrebarea cu cine ai votat trebuie să răspunzi Klaus Werner Iohanis
3 - dacă veți fi întrebat pe cine sustineți, răspundeți Laura Codruța Kovesi, DNA, lupta anti-corupție și statul de drept
4 - nu purtați elemente de vestimentație care să conțină culoarea roșie
5 - să aveți toți dinții la voi
6 - să nu spuneți sub nicio formă că sunteți bugetar sau pensionar
 
6a - dacă veți fi totuși obligați să răspundeți, rețineți să spuneți că lucrați în IT, Multinațională, Corporație, și sunteți voluntar la minim 2 asociații 
7 - dacă aveți părul alb, vopsiți-l sau purtați perucă, căciulă, fes (vedeți fesul lui Ciolos ca etalon) 
8 - aduceți în discuție, în orice moment al acesteia că Biserica ne fură banii, că ați donat pentru Cumințenia Pământului și că: "păcat de Ciolos, el a vrut, dar nu l-a lăsat Ciuma Roșie". 
8a - folosiți cât mai des termenul de Ciumă Roșie 
9 - dacă se poate să aveți o insignă, însemn, poză în buletin cu următorii, minim 2: Werner, Kovesi, Lazăr, Ciolos, Kikirău, Closette, Gotiu, Bogdan Rareș, Dogioiu, Mălin Bot, Sandy, Prelipceanu. 
10 - ultima, dar poate cea mai importantă, este să țineți în mână un volum de Liiceanu, Pleșu, sau la alegere un notebook Apple. În același sens, va puteți legitimă cu aplicația UBER instalată în telefon. 

Din nefericire nu vă pot spune toate modalitățile de apărare dar sunt sigur că vă veți descurca singuri. 

Menționez aici că deși pe vremea mineriadei dacă păreai student erai paradit, acum important este să pari cât mai student, pentru că dacă pari știrb, angajat la stat, asistat social, bătrân, pensionar, de stânga șamd. atunci ai cele mai mari șanse să fii paradit și băgat la Haules.  

În caz de urgență, dar maximă urgență, dacă va simțiți încolțit, urlați cât puteți: Corupția Ucide!!!!! Kovesi te iubesc!-deși va poate provoca urmări greu tratabile. 
  
 În ultimul rând vreau să fac o observație personală: 
 Dacă la mineriadă cea care îi anchetă pe studenții luați la Haules era Monica Macovei, acum bătrânii ciumați dacă vor fi băgați la Haules, vor fi anchetați de Laura. Pupilă lui Macovei.  
 Pentru că unele lucruri nu se schimbă niciodată, decât în aparență! 
  
 Vă urez un weekend sănătos!”