Alpinista Alexandra Marcu și tatăl său, Dan Marcu au făcut mândră România chiar de  Centenarul Marii Uniri.  Cei doi au reușit să cucerească al treilea vârf al Africii și cel mai înalt din Munții Ruwenzori, Margherita Peak (5.109 m) din Uganda, potrivit Agerpres.

Tânăra alpinistă, Alexandra Marcu a făcut duminică seara un anunț pe pagina  sa de facebook, despre reușita sa și a tatălui ei,  anume faptul că de Ziua Națională a României împreună au ajuns în Margherita Peak, după o săptămână plină cu peripeții:

„Șapte zile grele prin junglă, mlaștină, ghețar. Misiune îndeplinită! Am sărbătorit Centenarul Marii Uniri, chiar pe 1 decembrie, la 5.109 m, pe Margherita Peak, al treilea vârf al Africii! La mulți ani, România!", a scris Alexandra Marcu pe rețeaua de socializare.

Cei doi alpiniști sunt din Hunedoara, Deva, și de cum au plecat la drumul către marele vârf, pe 23 noiembrie, și-au propus să cucerească vârful Margherita cu ocazia Zilei Naționale a României. Ajunși la fața locului, au trecut prin probe dificile precum, traversarea unor zone mlăștinoase și escaladarea unui ghețar.

Alexandra Marcu este cunoscută pentru performanțele sale încă de la 14 ani.  În trecut, s-a remarcat prin faptul că a reușit să escaladeze șase dintre cei mai înalți vulcani ai lumii, prima reușită având loc atunci când tânăra avea doar 14 ani.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.