ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul vrea să impună restricții pentru românii care vor să obțină permisul de conducere.
 
Executivul impune limita minimă de pregătire pentru viitorii șoferi, respectiv cel puțin 11 clase. Măsura are ca scop limitarea numărului de accidente rutiere, în următorii trei ani. 

Interdicția eliberării carnetului de șofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislație rutieră, potrivit b1.ro. Astfel, Guvernul s-a gândit să completeze legislația în domeniu cu norme care să asigure un spațiu european de siguranță rutieră. 

Este vorba despre o serie de măsuri, dintre care una impune obligativitatea absolvirii învățământului minim obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere.
 
Conform Legii educației naționale, învățământul general obligatoriu este de 11 clase. Obligația de a frecventa acest tip de învățământ încetează la vârsta de 18 ani.
 
Din momentul în care Guvernul va schimba însă legislația, cine nu a terminat 11 clase este evident că nu va mai primi permisul de șofer auto. Prin această restricție, Executivul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.