ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pesta porcină africană îi sperie pe mulți dintre români, inclusiv pe gospodarii care se tem că această boală le va afecta viața animalelor pe care le au în grijă. Mulți dintre locatari se revoltă atunci când aud că porcii pe care i-au crescut , s-au  îmbolnăvit și trebuie să-i taie înainte de Crăciun, informează știrileprotv.ro.

Medicii veterinari au început să ia măsuri pentru a combate evoluția pestei porcine. De exemplu, într-o localitate din Dolj, aceștia și-au făcut apariția miercuri, deciși să sacrifice animalele afectate de virusul care a luat amploare. Localnicii s-au împotrivit, pe motiv că au investit bani în animalele pe care le-au crescut și că nu sunt de acord ca acestea să fie sacrificate dinainte de Crăciun. Intervenția  inspectorilor vine după ce în curtea unui localnic s-a descoperit un focar de pestă porcină, după ce omului i-au murit opt animale.

Pesta porcină s-a răspândit și în Călugăreni, județul Giurgiu, unde o bătrână, de teamă că medicii veterinari îi va sacrifica porcii, a decis să stea închisă o zi întreagă în coteț: "Să mă împuște pe mine, să-mi lase porcii, că degeaba mai trăiesc. Dumnezeu de sus nu are ochi să vadă? Ne lasă fără porci? Ce mâncăm noi!?” a confirmat aceasta.

În ultima vreme, România este tot mai afecatată de focarul de infecție de pestă porcină.

Gafă a ministrului rus al Agriculturii: A vrut să exporte carne de porc într-o țară musulmană. Reacția lui Vladimir Putin