ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Indemnizația socială pentru pensionari se majorează cu 30%, din 1 martie 2017, de la 400 de lei la 520 lei, la nivel național fiind înregistrate 1.022.168 de persoane care urmează să beneficieze de această mărire, anunță Ministerul Muncii, într-un comunicat.

Indemnizația socială se acordă din bugetul de stat ca diferență între plafonul social de 520 lei și nivelul pensiei cuvenite pe baza contributivității.

„Precizăm că această indemnizație nu reprezintă o categorie de pensie distinctă, de sine stătătoare, care să se acorde necondiționat, ci este o limită de venit la care se ridică orice pensie stabilită pe baza contributivității, dacă este mai mică de plafonul respectiv”, se arată în comunicat.

Pentru a putea primi indemnizația socială, beneficiarul trebuie să fie pensionar al sistemului public de pensii din România, să aibă domiciliul în România, iar cuantumul însumatal veniturilor din pensii și din alte drepturi, stabilite și plătite prin casele teritoriale de pensii în baza unor legi speciale, trebuie să fie sub nivelul maxim legal al indemnizației sociale.

Măsura privind majorarea cuantumului indemnizației sociale face parte din obiectivele prioritare stabilite în cadrul Programului de guvernare pentru perioada 2016 - 2020, ca măsură de reducere a sărăciei și de îmbunătățire a standardului de viață al populației.

În acest context, începând cu 1 iulie 2017 valoarea punctului de pensie va crește la 1.000 lei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews