ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 10.000 de oameni au participat la un protest organizat de  Sindicatul Autoturisme Dacia, la Mioveni. 

Oamenii sunt nemulțumiți deoarece Guvernul nu construiește mai repede autostrada Sibiu-Pitești, fără de care, spun ei, ar putea rămâne fără locuri de muncă. 

Angajații Dacia spun că sunt dispuși să organizeze proteste și la București dacă Guvernul alege sa nu îi asculte.

”Constatăm că toată industria grea din Occident, investitorii se opresc dincolo de munți. În zona noastră au început să vină din ce în ce mai puțini, pentru că nu există drum. Acest drum al elibera și am estimat apartiția într-un an de zile a peste 3-4.000 de locuri de muncă.

Piața românească e într-o continuă scădere și avem nevoie nu numai noi, ci și FORD de un REMAT”, au susținut protestatarii, conform B1 TV.

Nicolas Maure, directorul general al Automobile Dacia a recunoscut că sindicaliștii au dreptate. 

”Programul Rabla nu este suficient. Doar cu 25.000 de tichete nu avem cum să luptăm împotriva îmbătrânirii parcului auto. Faptul că programul demarează în aprilie-mai și ține până în noiembrie induce niște curbe de vânzări care nu sunt benefice pentru afaceri, fie că vorbim de producția uzinei din Mioveni, fie că ne referim la rețeaua de vânzări. Tocmai de aceea am solicitat Guvernului să gândească un program Rabla multianual care să se desfășoare neîntrerupt doi - trei ani și care, dacă este posibil, să susțină un volum mai mare de vehicule”, a declarat acesta.

În 2013 Dacia a vândut aproape 430.000 de mașini, în 2014 peste 510.000, iar anul trecut 550.000. Reprezentanții Dacia estimează că vânzările de anul acesta le vor atinge pe cele din 2015. Vânzările Dacia reprezintă 2,8% din PIB-ul țării.