ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 10.000 de ouă care proveneau din Polonia infestate cu salmonela au fost retrase duminică de pe piață de către Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Covasna.

Conform unui comunicat de presă al DSV Covasna, informația a fost primită prin Sistemul Rapid de Alertă Națională. În mai puțin de două ore de la primirea informației, inspectorii au retras de la comercializare peste 10.000 de ouă de pe piața covăsneană, informează Știripesurse.

„Acestea proveneau din Polonia și erau infectate cu bacteria Salmonella enteritidis, principalul agent cauzal al toxiinfecțiilor alimentare. În urma infecțiilor cauzate de această bacterie, după o perioadă de incubație de 6 — 48 ore, pot apare vomismente, dureri de cap, apoi diaree apoasă, febră și convulsii”, se arată în comunicatul de presă semnat de directorul instituției, dr. Siko Barabasi Sandor.

Atentat la viata bătrânilor! Zeci de kilograme de alimente expirate, de la carne și brânză până la biscuiți, găsite la un cămin din Brașov