ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În perioada aprilie – iunie 2018, Episcopia Sloboziei și Călărașilor a oferit sprijin material și financiar persoanelor defavorizate din eparhie în valoare de peste 100.000 €, anunță agenția Basilica.

Conform rapoartelor de activitate, prin misiunea filantropică a Eparhiei au fost ajutați: 9.844 de copii aflați în situații de risc, 2.515 persoane vârstnice, 6.394 persoane aflate în dificultate, 117 de persoane cu dizabilități, 30 de deținuți și 274 persoane din alte categorii.

Protopopiatele care s-au implicat în ajutorarea nevoiașilor sunt: Slobozia, Fetești, Urziceni, Călărași, Lehliu și Oltenița, însumând un total de 337 de parohii și capele care au fost implicate, informează site-ul oficial al eparhiei.

La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuției în domeniul social. Numai în 2017 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activități social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 25 milioane euro, după cum informa ActiveNews.ro la vremea respectivă.
 
Raportat la ultimii 10 ani, valoarea este una impresionantă: peste 150 milioane euro.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews