ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva mii de persoane au participat la sfânta Liturghie oficiată cu ocazia praznicului Sfântului Andrei la Mânăstirea din localitatea Ion Corvin, lăcaș unde se găsește o părticică din moaștele ocrotitorului României.

Cu ocazia praznicului, dar și la această oră, peste 1.000 de persoane continuă să stea la rând pentru a se închina la altarul din peștera Sfântului Andrei, loc unde ucenicul Mântuitorului s-a adăpostit atunci când a trecut pe teritoriul Dobrogei.

În zilele premergătoare sărbătorii, dar mai cu seamă azi, numărul persoanelor care au participat la pelerinaj a crescut exponențial, a anunțat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. În total, la pelerinaj au fost aproape 25.000 de oameni.
 

Mare parte dintre credincioși au ajuns încă din seara trecută, dormind peste noapte în biserică sau în autoturisme și autocare.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de 13 ierarhi din țară și din străinătate, au oficiat Sfânta Liturghie.