Aproximativ 3,6 milioane de români intenționează să se mute în următorii cinci ani. Dar nu în străinătate, așa cum se întâmpla până acum câțiva ani, ci în orașe precum București, Cluj-Napoca, Brașov sau Timișoara. 

Un studiu realizat de Banca Mondială arată că cei care vor să se mute în alt oraș sunt tineri cu vârsta medie de 35 de ani, educați și cu venituri mari.

Peste 3,6 milioane de români intenționează să se mute, potrivit unui raport al Băncii Mondiale. Dar nu în alte state, ci în alte orașe mari din țară. 15% dintre cei întrebați au spus că vor la Cluj-Napoca. Alți 15 % dintre participanții la sondaj au indicat Bucureștiul ca preferatul lor.

18% dintre românii cu planuri de mutare au declarat că intenționează să facă acest lucru în următorii 5 ani. Sociologii spun că migrația are loc în special spre orașele cu bugete mari.

„Lucrurile sunt simple pentru că România este o țară foarte polarizată. Există câteva orașe care merg foarte bine, adică merg afacerile, merge economia, în Capitală înainte de toate. Uitați-vă la PIB-ul pe care îl dau diferitele zone ale țării. Și zone care merg foarte prost, unde evident că dacă nu mai găsești de lucru începi să te gândești la navetă, iar apoi începi să te gândești dacă nu cumva este mai bine să te muți cu totul, cu familie.”, a spus sociologul Alfred Bulai pentru Digi 24.

Sondajul privind migrația românilor a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1.250 de persoane.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews