ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 300 de preoti, tineri și adolescenți au participat la un pelerinaj dedicat Maicii Domnului, pe o distanță de 17 kilometri, de la Iclod la Mănăstirea Nicula.

La manifestare au fost invitați să participe la manifestare preoți și adolescenți și tineri. 

Sâmbătă dimineața a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca o rugăciune, iar pelerinii au primit binecuvântarea ÎPS Andrei. Apoi s-a pornit cu autocarele spre Iclod, cu oprire la Biserica Ortodoxă. A urmat pelerinajul pe jos, pe o distanță de 10 km până la Gherla, în cântări religioase, conversații, rugăciune personală.

La ora 14:30 a avut loc oprirea la Biserica "Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni” cu pauză de o oră pentru mâncare, toaletă și odihnă. Pelerinii au fost întâmpinați cu cântări, cu apă, suc și cozonac. Aici s-au alăturat Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși de la Gherla și Liga Tinerilor Creștini Ortodocși de la Dej.

Protopopul Paul Iulian Isip a apreciat că pelerinajul este binevenit, în condițiile în care valorile morale și cele creștine sunt tot mai atacate în ultima perioadă, potrivit gherlainfo.ro.

A urmat apoi drumul pe jos spre Mănăstirea Nicula, pe o distanță de 7 km. Sosirea la destinație a avut loc în jurul orei 18. 

Pelerinii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, au asistat la vecernia cu litie și apoi au luat cina, oferită de Mănăstire.