ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 5.000 de credincioși au luat parte, duminică, la ceremonialul religios prilejuit de hramul Mănăstirii Prislop, pelerinii veniți din mai multe județe ale țării rugându-se la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Chiar dacă numărul pelerinilor a fost mare, nu au fost probleme în ceea ce privește ordinea publică și desfășurarea traficului rutier, persoanele care au luat parte la acest eveniment înțelegând să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Mănăstirea Prislop are două hramuri: pe 8 mai, de sărbătoarea Sfântului Ioan Evaghelistul, și pe 14 septembrie, de Ziua Crucii.

Cu o istorie de șase secole, Mănăstirea Prislop a fost ctitorită de Sfântul Nicodim, cunoscut pentru faptul că a îndrumat și reorganizat monahismul românesc din a doua jumătate a secolului al XIV-lea, potrivit Agerpres.

Al doilea ctitor este Domnița Zamfira, care a restaurat biserica mănăstirii și a refăcut pictura în frescă între anii 1564 — 1580.

Cel de-al treilea ctitor este părintele Arsenie Boca.