ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peter Hurley - irlandezul care s-a mutat în Romania acum 21 de ani, din dragoste pentru satul românesc, și s-a convertit la ortodoxie - i-a trimis premierului Dacian Cioloș o scrisoare deschisă în care îl critică dur pentru modul cum a gestionat problema agriculturii în perioada când a deținut funcția de comisar european la Bruxelles.

Hurley nu este străin de problemele pe care le întâmpină oamenii de la sate, în România. 
Irlandezul îi atrage atenția lui Cioloș că "datorită a 60 de astfel de victime în Clubul Colectiv” a ajuns prim-ministru și nu ar trebui să uite că e "premierul lor și al famililor lor, alături de toate victimile corupției, sărăciei și nepăsării din ultimii ani.” se arată în scrisoarea deschisă a lui Hurley, adresată, potrivit b1.ro, premierului Cioloș.
 
Peter Hurley apreciază prestația premierului Cioloș în calitate de comisar european ca fiind un eșec.

"Ați fost primul Comisar European român și ați creat o impresie pozitivă oriunde ați fost în Europa. Vă felicit pentru asta! Dar pentru performanță nu pot să vă felicit. Pentru țăranii români, consider mandatul dumneavoastră ca și comisar un eșec", mai spune acesta.
 
Spicuim din scrisoarea publicată pe irlandez pe identitatea.ro:
 
"Ați fost primul Comisar European român și ați creat o impresie foarte pozitivă oriunde ați fost în Europa. Vă felicit pentru asta! Dar pentru performanță nu pot să vă felicit. Pentru țăranii români, consider mandatul dumneavoastră ca și comisar un eșec. Ați plecat să faceți reformă și v-ați întors cu aceeași trusă, doar cu câteva unelte în plus. Nu asta fusese sarcina. Poate nu va fi niciodată o reformă în Politica Agricolă Comună, însă asta nu va scutește pe dumneavoastră de responsabilitate în fața celor 9 milioane de români care trăiesc în 4 milioane de mici gospodării țărănești, majoritatea în subzistență, ci, din contră, vă obligă la mai mult.
 
Acest sistem agro-industrial pan-european ne depășeste din toate punctele de vedere: tehnologic, financiar, marketing, legislativ, logistic, educațional, infrastructural, experiențial, cultural.
 
Cei care ne reprezintă politic – deja complici de 25 de ani într-un proces de destrămare a țării – acum ne-au pus în vânzare și la propriu, nu doar la figurat, și acum frații noștri din marea familie de agricultori europeni pot cumpăra cel mai fertil pământ din Europa cu un preț de nimic, pentru că noi nu avem unde și cui să mai vindem produsele noastre.

E corect așa? Asta înseamnă Europa?

Nouă nu ne trebuie doar subvenții pe hectar comparabile cu subvențiile celorlalți fermieri europeni. Nouă ne trebuie un plan concret de investiție masivă bazat pe nevoile reale din teren prin care ne dați o șansă să recuperăm timpul pierdut. Timpul înseamnă 50 de ani, dacă nu mai mult: drumuri, servicii sociale, infrastructură, educație, cofinanțare, cooperare.
 
Trăim cu speranța că nu totul este pierdut, că în al treisprezecelea ceas se poate iniția o evaluare a realității din teren și măsuri corespunzătoare. Și, cum Dumnezeu nu închide o ușă fără a deschide o fereastră, poate rolul dumneavoastră în acest moment prielnic este de a servi România Rurală ca Prim-ministru, cum nu i-ați putut servi ca și Comisar European. Puteți fi patriotul perfect pentru România Rurală în momentul de față! Spre deosebire de toți predecesorii dumneavoastră nu sunteți intimidat în niciun fel de Bruxelles."
 
Datorită celor 60 de de victime în "Clubul Colectiv ați ajuns Prim-ministru. În primul rând sunteți Prim-ministrul lor și al famililor lor, alături de toate victimile corupției, sărăciei și nepăsării din ultimii ani. Esența României izvorăște din zona rurală!"