ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Peter Singer, filosof american, profesor la Princeton, va sosi la București. Singer este notoriu în America pentru că este susținătorul avortului post-natal, sau, mai pe românește spus: susține uciderea nou-născuți.

Pe 20 mai, Singer va susține la București conferința: "The most good you cand do with applied ethics" și va primi titlul de doctor Honoris Causa al Universității București.

În 1979, Singer a scris în cartea sa, Practical Ethics,( 1st ed. Cambridge: Cambridge University Press, 1979): "Copiii umani nu au conștiință de sine și nu sunt capabili să priceapă faptul că există. Nu sunt persoane. În consecință, viața unui nou-născut are o valoare mai mică decât viața unui porc, a unui câine sau a unui cimpanzeu".

În 2001, Singer afirma că sexul între specii nu reprezintă o ofensă adusă demnității noastre ca ființe umane. Întreg textul său în apărarea relațiilor sexuale dintre oameni și animale îl puteți găsi aici.
 
Singer este un fervent susținător al drepturilor animalelor, fiind și membru al Partidului Verzilor. Nu este prima oară când Singer vine în România, acesta fiind prezent în 2013, la Cluj Napoca.