Piața Universității n-are adresă, e un loc în sufletul fiecăruia dintre cei care-am fost acolo în 1990.

Eu vin din Piața Universității, ca și cum aș veni dintr-o altă patrie. Vin din cel mai naiv și mai curat timp al generației mele, vin din puterea acelor mii de suflete adunate laolaltă, zi de zi, sub aceleași idealuri și lozinci.

Au fost atunci 55 de zile care au schimbat, iremediabil, istoria vieților noastre. Felul în care suntem astăzi. Alegerile pe care le-am făcut apoi în viață.

Piața Universității a fost o punte pe care am trecut-o împreună. Definitiv, fără să ne mai putem întoarce înapoi. Și tot ce a fost acolo, bun și rău, s-a imprimat atunci în structura noastră genetică, pentru totdeauna. 

Piața Universității nu e un loc în care să ajungi cu GPS-ul. Și nu e acel spațiu unde se adună, uneori, protestatarii care nu mai încap pe facebook.

Piața Universității e un loc din inimile noastre. Ale celor care „nu ne-am luptat pentru jucării”. E un soi de acasă la care sufletul nostru se întoarce ori de câte ori ne amintim că suntem vii.
 
Piața Universității 1990 a biruit mineriada și toate orânduirile politice care au urmat. Ea nu a încetat niciodată să fie. Piața Universității eram noi.

Piața Universității suntem noi.    
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews