ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avem prea puţine piste pentru biciclete şi chiar şi acestea sunt cu probleme. Stâlpişorii, care separă aleile pietonale de pista de biciclete de pe Calea Victoriei, au fost montaţi fără avize. Aceştia reprezintă un pericol pentru bucureşteni. Inspectoratul de Stat în Construcţii a făcut plângere penală împotriva Administraţiei Străzilor. 

Pista de biciclete de pe Calea Victoriei, inaugurată în urmă cu jumătate de an, este singura funcţională din Bucureşti. Lucrările ridică însă mari semne de întrebare. Stâlpişorii de pe margine pot pune viaţa trecătorilor în pericol şi sunt capcane pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.

Bicicliştii sunt supăraţi că nu au pe unde să circule în Bucureşti. Răspunsurile autorităţilor sunt contradictorii.

Administraţia Străzilor susţine că a avut toate aprobările pentru amenajarea Căii Victoriei, în timp ce Inspectoratul de Stat în Construcţii spune că stâlpişorii sunt un pericol atât pentru biciclişti, cât şi pentru pietoni, potrivit tvr.ro.

Inspectoratul de Stat în Construcţii susţine că va sesiza organele de urmărire penală în cazul acestor lucrări. Ca de obicei, în acest război instituţional, bucureştenii sunt la mijloc.