Planorul dispărut, căutat cu drone. Autorităţile nu au habar unde s-a prăbuşit
Planorul care a decolat joi de la Ghimbav şi nu a mai revenit la bază este căutat sâmbătă cu drone în zona Rucăr, Satic, Pecineagu. La două zile de la dispariție, autoritățile n-au habar unde s-a prăbușit.
Ministerul de Interne a anunțat sâmbătă după-amiază că salvatorii au efectuat în cursul zilei căutări pe 30 de trasee montane din județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița pentru găsirea pilotului planorului dispărut, fiind folosite inclusiv drone.
"Echipele din teren au solicitat informații de la localnici, de la administratorii de cabane sau pensiuni montane și de la turiștii aflați în zonă, fiecare informație relevantă fiind verificată. Căutările de la sol, ca și cele din aer au fost conduse în sistem integrat, asigurându-se o comunicare permanentă cu aeronavele implicate în misiunile aeriene. Cei peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari și voluntari au la dispoziție 133 de mijloace vehicule și aeriene.
Componenta aeriană a căutărilor este asigurată de 12 aeronave — 7 elicoptere ale MAI și MApN, 5 avioane ale Aeroclubului României și o motoparapantă. Fiecare aeronavă a avut zone prestabilite de căutare, la stabilirea acestora fiind consultați specialiști și piloți din cadrul Aerodromului Ghimbav, care cunosc traseele de zbor frecvente pentru planoare", precizează Ministerul de Interne într-un comunicat.
MAI menționează, în acest context că, sprijiniţi de serviciile voluntare pentru situații de urgență, echipele de căutare au ridicat astăzi 4 drone în zona Rucăr, Satic, Pecineagu.
Alături de efectivele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale la căutări participă și echipe ale Salvamont, Direcțiilor Silvice, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și voluntari de la diverse cluburi Off Road, potrivit cotidianul.ro.
O echipă condusă de directorul Aeroclubului României, George Rotaru, va continua căutările pilotului planorului dispărut în zona Brașov- Sinaia-Făgăraș-Reghin-Toplița-Piatra Neamț-Onești-Nehoiu-Sinaia-Brașov, a anunțat Ministerul Transporturilor într-un comunicat transmis sâmbătă, după ce Ministerul de Interne precizase în cursul dimineții că operațiunile de căutare se vor desfășura în județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița.
"Am reluat în dimineața aceasta căutarile alături de colegii noștri de la MAI și MApN cu patru avioane conduse de piloții recunoscuți ai Aeroclubului României. În acest moment, am mai adus încă un avion și încă 10 piloți. Este și mai greu de căutat și găsit în condițiile în care este vorba despre un planor, care știm bine că nu beneficiază de aparatura specifică. Mai ales, în astfel de condiții, vom continua căutarile”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoș Titea, citat în comunicat.
În operațiunile de căutare sunt antrenate trei ministere: Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării Naționale, însă nici urmă de pilot și planor, după două zile.
Ministerul de Interne a suplimentat sâmbătă dimineață forțele care participă la misiunea de căutare a pilotului planorului, numărul acestora ajungând la peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari, potrivit unui comunicat transmis de instituția condusă de Gabriel Oprea sâmbătă.
"În urma analizelor care au avut loc la finalul primei zile de căutări, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca un număr de 210 pompieri din ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureș, Călărași și din Unitatea Ciolpani, să se alăture forțelor mobilizate deja pentru această operațiune complexă de căutare. Aceste forțe suplimentare au intrat în dispozitiv în această dimineață (sâmbătă dimineață - nr.) având la dispoziție 8 autocamioane și 4 șenilate (3 în Brașov și una în Prahova). Misiunile de astăzi se vor desfășura în județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița", se preciza în comunicatul MAI transmis sâmbătă dimineață.
Pe același subiect

Polițiștii, lovitură pentru Arafat și guvernul Cîțu: Nu vor mai verifica persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Nicușor, făcut cu ou și cu oțet pe pagina de Facebook, după ce a spus că „19 grade e o temperatură normală în case”: „De pe vremea lui alt Nicu nu am mai făcut atâta frig și dușuri reci”

Streinu-Cercel compară pandemia cu cometa și aruncă bomba: Masca va fi purtată până în 2023

Pentru Pașapoartele vaccinale se mai așteaptă. Liderii UE au convenit că granițele ar trebui să rămână deschise. Este prea devreme ca adeverințele de vaccinare să dea o libertate mai mare călătoriilor transfrontaliere

Nicușor Dan anunță că NU poate îndeplini ce a promis în campanie: Mai mult de jumatate din bugetul real pe 2020 a fost cheltuit pe subventii la transport și TERMIE. Vreau să ieșim din politica de tip Moș Crăciun

Încă o avarie majoră în Capitala lui Nicușor. În cea mai geroasă zi din an, mii de bucureșteni au rămas din nou fără căldură
Recomandările noastre

INTERVIU Dr. Virgiliu Gheorghe: „Un sistem imunitar puternic este cea mai bună soluție pentru a face față virusului. Să nu fim pesimiști!” „Dacă s-ar trata boala de la început, nu ar mai muri oamenii de COVID-19.” (III)

Trei ani cu Sfânta Închisorilor bolșevice la Ceruri. Doamna Aspazia Oțel Petrescu: „E cumplit să înveți pe propria piele că nu există Înviere fără Răstignire”. Un interviu cu Arhimandritul Hariton Negrea și mărturii ale apropiatelor sale. OMAGIU
Subiecte: Planor prăbuşit
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)