ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul conferinței naționale anuale a Platformei Civice „Împreună”, desfășurate între 16-17 noiembrie la Sibiu, s-a discutat agenda organizației și s-au stabilit modalitățile de colaborare între comunitățile locale ce compun această platformă, se arată într-un comunicat de presă primit pe adresa redacției ActiveNews.

„Ceea ce ne-am dorit, încă de acum 3 ani, a fost să oferim acestui popor posibilitatea de a-și apăra copiii, de a-și apăra viitorul, astfel încât, prin acest efort de solidaritate, de comuniune pornind din Biserică spre casele fiecăruia, spre mintea fiecăruia, să dăm această mărturie în Anul Centenarului Marii Uniri că suntem un popor care știm de unde venim, știm unde ne aflăm și știm către ce ne îndreptăm”, a spus Președintele Platformei Civice „Împreună”, Mihai Gheorghiu.

La rândul său, Ana-Corina Săcrieru a afirmat că și creștinii au dreptul să-și apere valorile.

„Noi, creștinii, am ajuns să avem nevoie să aducem aminte societății în care și noi trăim, pe care și noi o formăm, în care și inimile noastre bat, în care și mințile noastre slujesc adevărului acestei țări, să aducem aminte acestei societăți că avem dreptul să ne apărăm valorile, că avem dreptul să ni le exprimăm, că avem dreptul să le transmitem mai departe copiilor noștri, că avem dreptul să ne creștem copiii, nu altfel decât așa cum spune Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, adică potrivit convingerilor noastre religioase, filosofice și pedagogice”, a declarat avocatul.

Invitat de onoare la conferință, ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat pe cei prezenți și lucrarea lor: „Vă binecuvântăm stăruința, osteneala, vă prețuim. Ați făcut-o în numele tuturor creștinilor”.

În cadrul lucrărilor, vorbitorii au reliefat faptul că după Referendumul pentru Familie, tactica ideologilor de stânga s-a schimbat, „acum profesorii sunt cei vizați de reeducarea ideologică, iar copiii și adolescenții sunt puși în fața unor activități școlare sau extrașcolare, dar legate de instituțiile de învățământ, cu același scop al reeducării în spiritul ideologiei de gen”.
 
Semnatarii comunicatului afirmă că Platforma Împreună este formată din 940 de ONG-uri la nivel național