Luni, 25 martie de la ora 12:00, Platforma Împreună a susținut conferința de presă „Copiii români - obiect al unui experiment ideologic?”, în care a anunțat strângerea a peste 300 000 de semnături împotriva introducerii ideologiei de gen în educația din România.

„Ultimele dispoziții legale în materia educației prevăd: includerea în programa școlară  a  unor  noțiuni  privind  egalitatea  de  gen,  integrarea  perspectivei  de  gen  în manualele ș colare, combaterea "stereotipurilor de gen" în rândul tinerilor, calificarea familiei  și  a tradiției ca fiind factori  de   producere a prejudecăților, stereotipurilor, inegalității și discriminării. Manuale de clasa a IIIa, a V a, a VIa, a VII a prevăd deja aceste  răsuciri  ale  minților  copiilor  noștri,  iar  profesorii  –  potrivit unui  proiect  de Hotărâre de Guvern - pot fi subiectul unor plângeri anonime pentru aceleași aspecte ideologice. Toate  acestea  reprezintă,  în  mod  evident,  la  nivel  instituțional,  legal  și guvernamental  o  schimbare de  proporții  a  principilor  morale  ale  educației școlare, schimbare  nedezbătută  public,  ascunsă  părinților  și  cadrelor  didactice,  fără  temei constituțional. În  cel  mai  scurt  timp,  imediat după  Referendum,  prin  Campania  de față, am reușit dovedirea faptului că cetățenii români refuză expres acest experiment ideologic neo-marxist aplicat în școlile românești”, afirmă Platforma Împreună.

Din aprtea Platformei Împreună au participat: Mihai Gheorghiu, președinte, Avocatul Ana Săcrieru (București), avocatul Adriana Buzgar (Cluj Napoca), Avocat Diana Duca (Vrancea) și Alexandru Sbârnă (Timișoara).
 
În exclusivitate pentru cititorii ActiveNews, Mihai Gheorghiu, președintele Mișcării Împreună, a spus că noul demers arată cât de hotărâți sunt românii să-și apere valorile și mai ales drepturile constituționale în ceea ce privește creșterea copiilor.
 
De asemenea, Mihai Gheorghiu a subliniat importanța dialogului între societatea civilă conservatoare și statul român.
 
„Platforma Împreună a notificat Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației cu privire la refuzul expres în ceea ce privește intruziunea ideologiei de gen în sistemul educațional din România. Avem deci, din nou, o premieră istorică în ceea ce privește apărarea valorilor morale și creștine în spațiul public. Avem deci un mod de a acționa al creștinilor în societate, pentru că această notificare semnată de un număr atât de important de români, nu vrea să spună altceva decât că sunt hotărâți să-și apere drepturile constituționale ale copiilor lor și să le apere identitatea culturală și morală, în fața avansului ideologiei și a unei agende ideologice, care a cucerit deja, mult prea mult, sectoare întregi ale societății românești.
 
E un lucru foarte important și care ne trimite, ca și referendumul, la solidaritate, la comunitate, la valori comune, la capacitatea noastră de a ne apăra, de a rezona unii cu alții, de a ne mărturisi adevărurile, în forma cea mai constituțională, legală, în care o putem face. Referendumul a fost un moment important, care a deschis un întreg evantai de expresie al valorilor morale conservatoare, al valorilor sociale conservatoare. Trebuie să urmăm acest model, să mergem mai departe. Am arătat că se poate. Noi și alții ca noi, trebuie să mergem împreună spre această apărare, spre această reinserție a conștiințelor noastre în domeniul social. Se întâmplă foarte multe lucruri bune, lumea e prezentă, e vie, trebuie să fim prezenți în acest dialog cu statul român, stat care înțelege să nu-și consulte cetățenii, înțelege să introducă inovații ideologice de la o zi la alta fără să discute, fără să avertizeze, fără să anunțe nimic. Este intolerabil și este o măsură a disprețului pe care clasa politică îl are față de largi părți ale acestui popor”, a declarat Gheorghiu, în exclusivitate pentru ActiveNews.ro.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews