ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele trecute, președintele Comitetului de Inițiativă pentru revizuirea Constituției în sensul definirii căsătoriei, Mihai Gheorghiu, a fost amenințat în direct, de un angajat al Televiziunii Române, realizatorul fiind nevoit să întrerupă emisiunea, așa cum ActiveNews a relatat ieri.

Episodul petrecut în studiourile Televiziunii Publice este doar vârful icebergului amenințărilor și invectivelor adresate susținătorilor și organizatorilor Referendumului în ultimele zile. Iată doar câteva dintre acestea.

Cătălin Vasile, de la Asociația Prodocens Media, a primit un mesaj înfiorător pe o rețea de socializare, în care i s-a urat să-i fie „violați copii” „până la inconștiență și apoi uciși în fața ta, fără ca tu să poți face ceva să îi ajuți”.


„salut. Sper să mori și tu și mă-ta și dacă ai copii sper să fie violați până la inconștiență și apoi uciși în fața fața fără ca tu să poți face ceva să îi ajuți. O zi bună”, i-a scris utilizatorul Alex Xela.
 

Un alt susținător al cauzei LGBT, i-a „chemat la luptă, dacă aveți tupeu” pe cei care vor participa la Referendum. Pentru el, aceștia sunt „psihopați homofobi”. Postarea acestuia a devenit virală pe rețelele de socializare.

„Ștefan Alina e puțin cam târziu, reducerea la tăcere a comunității lgbt în această țară va fi posibilă doar prin război civil și crime împotriva umanității, hai la luptă dacă aveți tupeu. Altfel vă garantez tuturor psihopaților homofobi că vom fi peste tor și tot mai vizibili și ne vom obține și toate drepturile legale, inclusiv de adoptie foarte, foarte curând. Mai curand decat cred domniile voastre. Parteneriatul civil e primul pas și va fi obținut în maxim 2 ani. Zece mai târziu după acest pas vine și căsătoria, așa că muriți de ciudă. Este ireversibil procesul”, a scris el.
 
 
Alți lideri de opinie pro-Referendum au primit și ei amenințări pe rețelele de socializare, dar refuză să facă publice mesajele și numele agresorilor, de teamă pentru ei și pentru familiile lor.

Valul de represiune împotriva Referendumului se manifestă, din păcate și în rândul autorităților statului.

Astfel,la Brăila un echipaj de poliție a intervenit în curtea unei Biserici și a dat jos un banner, sancționându-l pe preotul paroh, a anunțat un comunicat al Coaliției pentru Familie.

De asemenea, în țară există birouri electorale județene care au interzis accesul liber al cetățenilor și organizațiilor acestora la serviciile de radiodifuziune și televiziune pentru campania pentru Referendum, după cum precizează sursa citată.

La marșul homosexualității de anul trecut, Patriarhul Daniel a fost și el amenințat de participanții la manifestație, după cum relata ActiveNews la vremea respectivă.