ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția Română anunță că armele care apar în imaginile difuzate de Sky News, în materialul referitor la posibile fapte de trafic de armament în România, sunt unele de vânătoare, neexistând date potrivit cărora ar fi unele de contrabandă, precizează polițiștii.

"Din primele verificări efectuate de polițiști, cu sprijinul celorlalte instituții din sistemul de securitate națională, a rezultat că modelul armelor prezentate în imagini este din categoria armelor de vânătoare. Aceste tipuri de arme sunt deținute legal în țara noastră de membrii asociațiilor de vânători, colecționari, precum și de personalul silvic. Până la acest moment, nu au fost obținute date din care să rezulte că armele ar proveni din săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În prezent, sunt continuate verificările pentru clarificarea situației de fapt și stabilirea unor eventuale încălcări ale normelor privind regimul juridic al armelor și al munițiilor", anunță Poliția Română într-un comunicat de presă, precizând că la nivelul instituției s-au declanșat verificări din ziua apariției materialului de presă.

Potrivit sursei citate de Mediafax, în continuarea verificărilor se vor folosi și canalele de cooperare polițienească internațională.

Luni, procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că armele par a fi unele de vânătoare, precizând că și direcția a început să facă verificări, neexistând un dosar penal în acest caz.