ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gheorghe Nistor, șeful Poliției din Vișeu de Jos (Maramureș), a fost găsit mort miercuri seară. Bărbatul se afla în biroul său, cu haina trasă peste cap. Polițiștii și procurorii iau în calcul posibilitatea unei crime.

Autopsia făcută de medicii legiști în cazul șefului de post din localitatea maramureșeană Vișeu de Jos, găsit mort miercuri seară în sediul instituției, a confirmat că este vorba despre o crimă, declară, pentru news.ro, procurorul Adela Dorina Mociran, de la Parchetul Tribunalului Maramureș.

Procurorul a mai spus că există un cerc de suspecți în acest caz și că o echipă de polițiști prelevează probe. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI arată într-un comunicat de presă.

„Cercetările făcute de către criminaliștii de la IPJ Maramureș, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchet, au stabilit faptul că Ghe. N. a decedat ca urmare a unor lovituri fatale – cel mai probabil de cuțit – primite în abdomen și în zona costală”. De asemenea, în comunicat se precizează că „arma din dotare și muniția aferentă nu se mai aflau asupra șefului de post”.

Conform unor surse, se pare că bărbatul a fost ucis cu două lovituri de cuțit, în zona toracică. Asasinul a încuiat apoi biroul și a luat cheile. Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL, spune că șeful de post era singur de serviciu.

„Este greu de descris în cuvinte suferința pe care familia și cei apropiați o resimt în aceste momente, însă este strigător la cer să mai acceptăm ca un sistem condus de oameni incompetenți să ne pună în primejdie viața, zi de zi, prin deciziile luate. Colegul nostru a fost planificat singur în serviciu, aspect care i-a fost fatal! (…) Asemenea tragedii se pot repeta foarte ușor în condițiile în care, astăzi, în 90% din IPJ-uri, din cauza impotenței manageriale, polițiștii intră în serviciu singuri, asigură permanența din timpul lor liber și intervin singuri la evenimente, în timp ce protecția lipsește cu desăvârșire”, declară Cosmin Andreica pentru Adevarul.ro.