ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere (IGPF) și Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cu suportul de specialitate al polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale-IGPR, au destructurat un grup infracțional care se ocupa cu contrabanda cu țigări și care avea ramificații la nivel internațional.

Pentru anihilarea grupului infracțional, autoritățile române au colaborat cu Oficiul European de Lupta AntiFraudă (OLAF), Guardia Civil din Spania, Poliția Națională Bulgară și agențiile britanice.

În perioada monitorizării activității grupului, polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat 414.000 pachete cu țigări provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ un milion de euro.

Marți, au fost desfășurate 38 percheziții domiciliare în România la membrii grupării, în mai multe locații de pe raza județelor Constanța, Dolj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș și București, la care au participat polițiști de frontieră și reprezentanți ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Concomitent, autoritățile spaniole au efectuat 51 de percheziții în Spania care vizează membrii ai aceleiași grupări, cetățeni români, bulgari și spanioli, implicați  în valorificarea țigărilor pe pământ spaniol.

Grupul infracțional era format din cetățeni români, ajutați de cetățeni bulgari și de alți cetățeni români rezidenți în Spania. Aceștia procurau țigări de contrabandă de pe teritoriul Bulgariei, le transportau cu diferite mijloace auto, conduse de cetățeni români ori străini și le transportau pe teritoriul Spaniei, unde le depozitau și le comercializau pe piața neagră.







Foto:



Poliția de Frontieră